FINEST FINNISH
SNOW-HOW

Masis vinterlige historie

Veien framover for Masis snøredskaper startet i Rauma i Finland for mer enn tre tiår siden, og Masi er stadig høyst oppegående og vokser fortsatt.

Grunnleggeren av selskapet, Teuvo Sallinen, hadde designet til en snørydder laget av polyeten i skrivebordsskuffen i et par år før han fant passende samarbeidspartnere. De første Masi snørydderne ble produsert i 1982. Vårt selskap benyttet allerede da HDPE-plast i andre produkter vi produserte, for eksempel i skvettskjermer for traktorer. Dette materialet var kjent for sine gode glideegenskaper og kuldebestandighet ned til -40 ºC (-40 ºF).

Det nye produktet ble lansert med suksess. Og allerede på 1980-tallet tok den ”lette, holdbare og lettglidende” Masi snørydderen i Finland over for konkurrerende produkter laget av armert plast eller stålplater. Også våre konkurrenter begynte da å bruke dette velprøvde materialet. Men Masi beveget seg videre: I tillegg til den enkle snørydderen Masi 80 utviklet vi en større Pro-modell med trimmekant, samt en mindre modell, Masi 60. Oppdaterte utgaver av alle disse modellene finnes fremdeles i vårt produktutvalg.

På begynnelsen av 1990-tallet ble Masis produktutvalg utvidet fra snøryddere til produkter med langt håndtak, dvs. snøskuffer og snømåker. Samtidig begynte vi virkelig å erobre det svenske markedet.

I 1996 solgte vi Masi snørydder nr. 200 000. Dette var Masi Nova, et nytt produkt, med plastkomponenter laget med gass-assistert sprøytestøping. Dette var det første produktet vi designet med datamaskiner i et 3D-miljø. Masi Nova var også det første av våre produkter som oppnådde et internasjonal patent. I dag blir alle våre produkter 3D-modellert av vårt spesialistteam av profesjonelle designere. Vi har internasjonal produktbeskyttelse for våre egne produktideer og også de som anskaffes via oppfinnere utenfra.

På begynnelsen av 2000-tallet utviklet vi en ny monteringsteknologi for produksjon av håndtaket til Masi snøryddere. Vi begynte å lage håndtaket av et rør med tykkelse 22 mm i stedet for 19 mm som vi brukte tidligere, dette for å gjøre håndtaket mer behagelig å holde i. Den nye teknologien ga økt produksjonshastighet og gjorde også at overflatebehandlingen ble mer miljøvennlig. Også etter denne forbedringen er Masi snøryddere fortsatt kjent for å ha et forsterkningsrør inne i håndtaket.

I 2002 flyttet hovedkvarteret og komponentproduksjonen i Motoseal til nye lokaler i Isometsäntie, i Susivuori i Rauma. Montering av produkter og logistikk ble sentralisert i anlegget Masi tidligere hadde i Hakunintie. De åtte ulike stedene i området som vi hadde leid for produksjonsformål, ble nå overflødige – ettersom all montering ble plassert på ett sted.

Høsten 2005 lanserte vi den prisgunstige Masi Light i segmentet for lavpris forbrukerprodukter. Masis 25-årsjubileum ble markert høsten 2007.

I januar 2012 ble Masi snøredskap nr. en million solgt. Høsten etter lanserte vi to patenterte nyheter: Masi Swing snøskrape og Masi Polar Plus snørydder med trinnløst justerbart håndtak.

Høsten 2014 ble vår posisjon som en av de ledende leverandører av snøryddingsredskaper i Norden forsterket i og med lanseringen av serien Polar AL.

Vi er blitt stadig mer fokusert på å bruke finsk knowhow i vår forsyningskjede, og alle Masis hovedprodukter gir rett til å benytte nøkkelflaggsymbolet til Association for Finnish Works (Forbundet for finsk arbeid).

Motoseal Components Oy, som er utvikler, produsent og leverandør av Masis produkter, er den eneste produsent av snøredskaper som har ISO9001- og ISO14001-sertifisering for kvalitet og miljøhåndtering.

Utenom Finland selges Masis produkter på regulær basis i Sverige, Norge, Russland, Estland og USA.